Címkék

Friss topikok

autoszerelomuhely.hu

www.autoszerelomuhely.hu „Jó autó nincs, csak rosszul átvizsgált” „Használt gépkocsi vásárlás - szaksegítség nélkül -, ugrás a sötétbe!” A blog célja, hogy haszon tanácsokkal lássa el az összes gépkocsitulajdonost és hogy az egyes hibák megoldásából mindenki gyorsan és egyszerűen profitálhasson. Üdvözlettel, autoszerelomuhely.hu oldala csapata

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

IndaFotó képek

Fagyvédelem az autóknál

2009.02.07. 12:47 hakoss

Fagyvédelem az autóknál – www.autoszerelomuhely.hu

(Autójaívtás Budapest, Autójavítás 13. kerület, Autójavítás XIII.kerület)

Az autó élettartamának növeléséhez a rendszeres átvizsgáláson túlmenően, a hideg időkben nagyon fontos a fagyvédelemmel kapcsolatos tanácsok megfogadása, betartása.

 

  1. Szélvédőmosó
  2. Olaj
  3. Akkumulátor
  4. Zárak, ajtók

 

 

1. Szélvédőmosó

A szélvédőmosók által használt fagyálló folyadékok általában alkoholok és / vagy tisztítószerek keverékei. Ezekkel a keverékkel viszonylag jó fagyvédelem érhető el, az ablakok tisztítása viszont nem minden esetben tökéletes.

A szélvédőmosó-berendezés téli üzemeltetéséhez célszerű legalább egyszer a tartályt az újrafeltöltés előtt megtisztítani. A tartályban lévő szennyeződések ugyanis eltömíthetik a szórófejeket.

A fagyálló folyadékot öntsük a tiszta tartályba, majd töltsük fel vízzel (a keverési arányokat a terméken szokták feltüntetni). Nagyon fontos a keverési arányok betartása! Ezt követően indítsuk be az autót, végül ellenőrizzük a szélvédőmosó berendezés működését. Alaposan mossuk át a szerkezetet, hogy a szórófejekbe is jusson fagyálló. Néhány autóban külön tartálya van a fényszórótisztítónak, illetve a hátsó ablaktörlőnek. Ezekről sem szabad megfeleldkezni.

2. Olaj

A járműgyártók többfunkciós, univerzális olajokat javasolnak, melyet egész évben, bármilyen külső hőmérséklet mellett használhatunk. Általában a gépjárművekben már alapból ilyen olajak kerülnek használatra.

A motorolajnak télen sem szabad besűrűsödni és a motor üzemhőmérsékletén is jó kenő tulajdonságokkal kell rendelkeznie, így elvileg ezzel nincs különösebb teendők, természetesen az extrémitások figyelmen kívül hagyása mellett.

 

3. Akkumulátor

Télen a leggyakoribb problémát az indítás jelenti. Az akkumulátor gyakran megsínyli a téli hideget. Egy korosabb (négy évnél idősebb) akkumulátortól nulla fok alatti hőmérsékletnél nem várhatunk csodát (a gyártási évet a pólusok egyikén, vagy egy külön matricán jelzik)!

Az akkumulátor ólomlemezei idővel károsodnak, ez iszaplerakódáshoz vezethet, ami jelentősen csökkenti az akku teljesítményét. Ilyenkor az utántöltés már nem vezet eredményre. Az egyedüli biztos megoldás az új akkumulátor, amihez nagyobb üzletekben és autófelszerelési boltokban akciós áron is hozzájuthatunk. Fiatalabb akkumulátoroknál elővigyázatosságból érdemes terhelési tesztet csináltatni, és szükség esetén feltölteni.

4. Ajtók és zárak

A tél beállta előtt gondoljunk az autó nyílászáróira is! Kezeljük a zárak cilindereit speciális spray-vel. Az ajtókeretek, a hátsó ajtó vagy a csomagtartó ajtajának gumitömítései télen különösen gyorsan öregszenek, keménnyé és durvává válnak. A speciális gumiápoló szerekkel kezelt felületek viszont lágyak, tartósak maradnak, és az élettartamuk is jelentősen nő. Ne feledkezzünk meg az ajtózár-jégmentesítőről sem!

Barmilyen kerdessel forduljon kollegainkhoz, akik szives felvilagositast nyujtanak a fenti temakban is.

Márkafüggetlen autojavitas Budapesten!

www.autoszerelomuhely.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: olaj berendezés autójavítás zöldkártya 13.kerület fagyálló ajtok ajtózár akkumulator polusok fagyvédelem jégmentesítő olomlemezek szélvédőmosó

A bejegyzés trackback címe:

https://autoszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr97928270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása